fbpx

Het belang van duurzaam schoonmaken

Professionele schoonmaak diensten

De termen “maatschappelijk ondernemen” en “duurzaamheid” zijn niet meer weg te denken uit de schoonmaakbranche. Bij Menges Schoonmaak wordt er op een verantwoorde manier schoongemaakt. Maar wat houdt dit precies in? En hoe heeft dit invloed op uw bedrijf? In deze blog lichten we verschillende aspecten van duurzaamheid in de schoonmaakbranche toe.

Milieubewust schoonmaken

Een toekomstbestendig bedrijf begint bij duurzaamheid. Vele organisaties zijn tegenwoordig aangesloten bij het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en werken aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Een milieubewuste schoonmaak werkwijze is hierbij de volgende stap. Dit heeft namelijk ook directe voordelen voor uw werkomgeving. Zo draagt het bij aan een betere gezondheid van de werknemers, maar wordt ook de veiligheid op de werkvloer verbeterd. Ten slotte wordt op een extra manier het milieu ontlast waarbij er ook op onnodige kosten wordt bespaard. 

Wat houdt duurzaam schoonmaken in?

Het gebruik van milieuvriendelijke producten

Goed schoonmaken gaat uiteraard alleen met de juiste producten. Echter bevatten vele schoonmaakmiddelen tegenwoordig nog steeds chemische ingrediënten die schade toebrengen aan het milieu. De schadelijke stoffen blijven namelijk achter in het riool van zuiveringsinstallaties. Bovendien is het schadelijk voor mensen die er dagelijks mee in contact komen. Bij Menges werken we met producten die niet schadelijk zijn voor mens en milieu. Schoonmaken doen wij met de meest duurzame reinigingsmiddelen, met keurmerken zoals Cradle to Cradle en EU-Ecolabel. 

Het gebruik van duurzame materialen

Naast de inhoud is ook het materiaal belangrijk. Een schoonmaakmiddel zonder schadelijke stoffen in een plastic verpakking is niet milieubewust. Menges maakt hierin een bewuste leverancierskeuze. Zo hebben de producten herbruikbare verpakkingen. Daarnaast werken de schoonmakers van Menges met andere duurzame producten zoals gerecycled hygiënisch papier en microvezels.

Schoonmaken op duurzame wijze

Duurzaam schoonmaken gaat verder dan het gebruik van milieuvriendelijke producten in duurzame verpakkingen. De toepassing is ook van essentieel belang. Zo maakt Menges duurzaam schoon door het water- en energieverbruik te verminderen. Daarnaast is efficiënt gebruik van reinigingsmiddelen een belangrijke factor. Door gebruik van doseersystemen en aftappen wordt niet meer schoonmaakmiddel gebruikt dan nodig is. Bovendien reduceert Menges Schoonmaak de milieubelasting door het verminderen van kilometers, het gebruik van duurzame vervoersmiddelen en efficiënte rittenplanningen.

Aan de slag met duurzame schoonmaak?

Gaat ook uw bedrijf met ons de samenwerking aan naar milieubewuste schoonmaak? Wij denken proactief mee op het gebied van duurzaamheid. Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij nemen binnen een werkdag contact met u op!

Deel dit bericht

Klaar voor echt schoon?

Blijf op de hoogte wat in en rondom Menges gebeurd.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer dan alleen schoonmaak

VCA* gecertificeerd
Erkend leerbedrijf
Duurzame producten
Scroll naar boven
Scroll naar top

Volgt u Menges Schoonmaak al?

Benieuwd naar ons kunnen en naar wat
Menges Schoonmaak zo dagelijks doet?
Bekijk onze resultaten op social media!